logo

ВСТУП

strategiaСтратегія розроблена на підставі Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», «Про стимулювання розвитку регіонів», відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 385 «Про затвердження Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року», від 27 серпня 2014 року № 404 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2015 рік та основних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2016 і 2017 роки», Стратегії сталого розвитку «Україна - 2020», схваленої Указом президента від 12 січня 2015 року №5/2015 та Стратегії розвитку Рівненської області на період до 2020 року затвердженої рішенням обласної ради від 18 грудня 2014 року.

Розробка плану стратегічного розвитку міста Костопіль на 2016-2022р. (далі – Стратегія) була ініційована розпорядженням міського голови «Про створення тимчасової міської робочої групи з розробки Стратегічного плану розвитку м. Костопіль на період до 2022 року та затвердження її складу» від 16.10.2015 №151-р. В склад робочої групи увійшли 29 представників від міської влади, громадських організацій, бізнесу, засобів масової інформації та інших зацікавлених осіб.

Очолив робочу групу заступник міського голови Волос В.Г..

Процес колективної роботи над Стратегією різних суб’єктів регіонального розвитку, у рамках робочої групи, дозволив залучити до розробки десятки організацій та активних людей міста із різних секторів суспільства, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та бізнесу.

Була організована робота по аналізу сучасного стану, тенденцій і проблем громади. З цією метою проведено статистичний аналіз соціально-економічного розвитку м. Костопіль. Дані та першоджерела були надані відповідними службами та установами міста.

Проведено анкетне опитування населення з метою отримання достовірної інформації про стан та проблеми, що впливають на комфортне проживання костопільчан.

В листопаді 2015 року проведено засідання робочої групи з розробки Стратегії, де були визначені сильні та слабкі сторони, можливості та загрози міста (SWOT-аналіз). За результатами аналізу сучасного стану міста, члени робочої групи визначили бачення розвитку міста, пріоритетні напрямки та стратегічні цілі Стратегії.

Стратегія створювалася в рамках проекту громадського самоврядування – стратегії розвитку міста Костопіль, що фінансується з програмами RITA, Фондом «Освіта для демократії» і польсько-американського фонду Свободи.

Результатом цієї спільної роботи став проект «План стратегічного розвитку міста Костопіль на 2016-2022 роки».

Стратегія ставить перед собою амбітну і важливу мету – перетворити Костопіль в європейське місто, в якому пануватиме затишок, комфорт і добробут. Регіон із сприятливою екологією та здоровим суспільством. Місто привабливе для бізнесу та інвестицій, в якому хочеться жити та працювати, де люди мають гідну заплату, комфортні умови проживання, відпочинку та дозвілля.

Повний текст